Remeis de Bruixa, l'herboristeria que et farà sentir com a casa

Actualizado: mar 1Aquest cop hem aconseguit robar una estona a la Mònica de Remeis de Bruixa per conèixer una mica més sobre el seu establiment i tot el que la va portar a muntar aquest herbolari tan especial.


"De petita tenía una col·lecció de Bruixetes que ara tinc distribuïda per la botiga."


#1 Quan vas obrir la botiga?


La vaig obrir el 8 de Juny del 2017.

#2 D'on va sorgir la idea i el nom?


La idea va sorgir de la meva passió per les plantes, que em ve de la meva iaia i la meva mare. Vaig començar fent dietètica i després un postgrau de Naturopatia, en una escola on feien medicina xinesa.


Des de petita m'han agradat les bruixes, i fins i tot tenia una col·lecció de bruixetes de porcellana, de tela i en forma de clauers, la qual actualment està repartida per l'herboristeria. Sabia que el nom de "bruixa" havia de sortir si o si, així que uns mesos abans d'obrir, amb uns amics de Barcelona, vam acabar de consolidar el nom definitiu.#3 Quins són els valors principals de la botiga?

Els valors principals de l'establiment és fer feliç a les persones, ja sigui amb un producte d'Andorra, amb una infusió, amb una teràpia o simplement amb un somriure.#4 Quants treballadors sou?


Estic jo com a propietària i dependenta i després tinc 4 terapeutes que formen part de l'equip Remeis de Bruixa.


Les meves nenes: la Vanessa (quiromassatgista i esteticista) i la Tanya (terapeuta amb medicina xinesa). I a més a més, la Tanya i el Pierre d'Arco Iris, són els meus sanadors i especialistes en pedres i minerals.#5 Per què aquest sector?


Vaig escollir un herbolari, ja que he estat 12 anys a Barcelona formant-me amb professionals del sector i volia transmetre tot el que he après i fer alguna cosa diferent del que ja tenim al país.#6 Com ha evolucionat aquest sector en els últims anys?


Cada vegada hi ha més demanda de productes artesans, més naturals i alternatives als medicaments i la proteïna animal, entre altres.


El problema és que també hi ha més oferta, i a vegades et venen el que no és, i la gent té por de sentir-se enganyada. Malauradament, el fet de conèixer els medicaments convencionals, fa que en fem un ús abusiu.#7 Quines són les principals barreres amb les que us vau trobar?


Pregunta complicada... Pel que fa al tema de gestió de l'obertura, vaig tindre molta sort, ja que la major part de la feina me la va fer el meu gestor i em va facilitar tot moltíssim!


Actualment i des del primer dia penso que la barrera més gran que tenim són els ports duaners (els petits comerços amb això ens veiem molt afectats). Almenys en el meu cas, els laboratoris et demanen comandes mínimes, ja que el cost que els hi suposa, pel que fa als ports, és massa elevat i no els hi surt a compte si demanem comandes petites.

Altres, directament no treballen amb Andorra, i si vols els seus productes, has de dirigir-te a una distribució general que en tingui i per tant fer una comanda mínima, amb cost de duana i de transport equivalent a aquesta comanda..#8 Considereu que esteu digitalitzats?


M'agradaria estar més digitalitzada, sóc conscient que és important, però estic sola i jo domino de plantes i alimentació. La veritat que les tecnologies no són la meva especialitat...#9 Quins serveis digitals oferiu? (xarxes socials, web, delivery, etc)


Tinc Facebook, Instagram, faig servei a domicili, però via telefònica de moment, i no tinc web ni blog. Ah! I també estic a l'app de Kliik!

#10 Si poguessis obrir aquesta botiga a un altre país, quin seria?


Si pogués obrir el meu negoci en un altre país segurament seria a Alemanya, ja que la majoria de productes naturals entren per la seguretat social. A més a més, penso que ens porten molts anys de avantatja respecte a l'alimentació bio.#11 Hi ha moltes botigues que ofereixen el mateix a Andorra?


El mateix no, ja que el meu establiment se surt de la típica dietètica o el típic herbolari. Tinc molts productes que la gent se sorprèn quan ho saben.

Hi ha alguna dietètica o botiga de l'estil al país, però totes tenim la nostra essència personal que ens fa especials i úniques.#12 Si haguessis de canviar alguna cosa, què seria?


Si hagués de canviar alguna cosa, doncs seria el lloguer. Sóc conscient que estic a la capital i ben situada, però tot i això, com ja sabem, els lloguers en general al país són excessius, i per un petit comerç és bastant complicat suportar-ho. Si no, potser canviaria la distribució del mobiliari, no hauria fet l'obra com fa 4 anys, però el que està fet, ja està fet!#13 Com us ha afectat la situació actual?


Per una part, penso que ha sigut positiva, ja que abans de la pandèmia, la gent no tenia temps ni de seguir-me a Instagram, i durant el confinament han pogut descobrir el què ofereixo a través de les xarxes, i fins i tot he rebut comandes a domicili per aquests mitjans.


Per altra banda, també hem tingut coses negatives, com per exemple, el fet que molts proveïdors hagin deixat de pujar a Andorra, el que fa que la comunicació i els pagaments siguin més complicats d'efectuar.

#14 Quin és el vostre punt fort / valor afegit?


El meu punt fort? Estic segura que és la meva alegria, positivisme i simpatia.

Per mi cada persona que entra per la porta és especial i m'agrada que se sentin així. I, si no tinc un producte, el busco i el trobo! I si hi ha una alternativa més adient pel seu cas, doncs ho proposo.Ara que ja coneixes una mica més sobre l'establiment Remeis de Bruixa, et recomanem fer-hi una visita, i descobrir tota la varietat de productes eco i del país que ofereixen!


Segueix a Remeis de Bruixa a les Xarxes Socials :


https://www.instagram.com/remeisdebruixa